ELLI Early Learning -verkkokauppa > Uutiset - Ellin toimitus | Kirjaudu sisään

Ellin toimitus

2015-11-09: Sijoitettu lapsi tarvitsee hyväksyntää ja yksilöllistä tukea
2015-03-16: Auringonpimennys tulee - olemme valmiina!
2013-12-29: Suuria eläimiä ja pieniä ihmisiä (+video)

Luovasti muovista


Timo Korvenojan, 63, mukaan ideat syntyvät halusta kyseenalaistaa ja tehdä itselleen tyhmiä kysymyksiä. Myös tahdosta tehdä asioita paremmin.

 

Ideoiminen on osa identiteettiä

Korvenojan maine nerokkaana suunnittelijana sekä keksijänä on kiirinyt.

- En ole varsinaisesti keksijä. Olen enemmänkin suunnittelija sekä muotoilija. Toki omiakin ideoita syntyy silloin tällöin, vaikka aina ideat eivät menekään läpi yhteistyökumppaneiden kanssa. Minulla on hyvä kolmiulotteinen näkökyky ja osaan hahmotella ideat selkeiksi paperille tai 3D- ohjelman avulla tietokoneelle. Öiseen aikaan ideat muhivat hiljaisuudessa.  Aamulla ajatustyö on selkeää ja idean voi piirtää paperille, Korvenoja sanoo.

- Ideoiminen on hyvin yksinkertaista. Asioita tai osia yhdistetään vain toisella tapaa toisiin käyttötarkoituksiin. Tässä työssä tarvitaan pitkäjänteisyyttä, sekä nokkeluutta  huomata, mitä voisi tehdä toisin. Uuden luomisen lisäksi haluan tehdä käsilläni, sekä pitää aivotoimintani vireessä. Esikuvani oli enoni joka ahkeroi kotitilalla lapsuuteni aikaan. Myös äitini on taitava käsistään.

 Kuva: Elina Kuismin

Yrittäjyys innoittaa

Timo Korvenoja päätyi muovialan yrittäjäksi tavallaan vahingossa, vuonna 1997. Ala oli uusi, kuorma-autojen rengaskierrätyksen jälkeen. Voimakas tahto onnistua vei eteenpäin.

- Minulle tarjottiin muovikonetta aikaisempaan yritykseeni. Tarvitsin hydrauliikkayksikköä ja sellainen oli koneessa, joten päätin hankkia sen. En kuitenkaan vielä siinä vaiheessa tiennyt vaihtavani kokonaan alaa, Korvenoja kertoo.

Myöhemmin, Lahdessa asuva ystävä halusi ostaa Korvenojalta  käytöstä poistetun muovikoneen.

- Olimme hyviä ystäviä ja kahvittelimme lähes päivittäin. Ihmettelin, kun kaverista ei kuulunut mitään pitkiin aikoihin. Lopulta hän soitti kertoen korjanneensa koneen hieman toisenlaiseksi  ja ehdotti, että ostaisin sen takaisin. Niinpä ostin saman koneen takaisin ja kiinnostuin muovialasta niin paljon, että myin vanhan yritykseni pois.

- Alkuun luulin tietäväni muovista kaiken, mutta todellisuudessa en tiennyt raaka-aineista riittävästi. Nuoruuden innoittamana sain kuitenkin tunnetun yrityksen kiinnostumaan toiminnastani  ja yhteistyömme on jatkunut osittain tähän päivään asti. Nykyisin tilanne on toinen. Suuremmilla yrityksillä on omat vakiotoimittajat ja alihankinnan pääpaino on siirtynyt ulkomaille. Pienen yrityksen on vaikea saada uusia töitä, Korvenoja sanoo.

 Kuva: Elina Kuismin

Vihreä ennen vihreitä?

Porista prosessi-insinööriksi valmistunut Korvenoja muutti sairaanhoitajavaimonsa kanssa Lahteen vuonna 1973. Korvenoja aloitti lahtelaisen valokuvausliikkeen laboratoriossa laadunvalvojana, jonka jälkeen hän perusti ensimmäisen yrityksensä, kuorma-autojen rengaskierrätyksen, vuonna 1979.

- Taisin olla silloin vihreämpi kuin Vihreät, naurahtaa Korvenoja kierrätysaikoja muistellessaan. Ensimmäinen häämatkakin tehtiin polkupyörillä. Olen harrastanut lähes viisikymmentä vuotta  luontoaiheista valokuvausta, luonto merkitsee minulle paljon.  Nyt  huolen aiheenani on ohitustien kaavoitus jota suunnitellaan tuohon muutaman sadan metrin päähän talosta, Korvenoja sanoo osoittaen ikkunasta läheistä kallionseinämää.

 Kuva: Elina Kuismin

Perheen keskellä

Hollolassa nykyisin asuva Korvenoja nauttii omakotitaloelämän rauhasta ja haluaa huolehtia terveydestään ohjatussa kuntosaliliikunnassa kerran viikossa. Eläkkeelle Korvenoja pääsi toukokuussa 2012, vaikka eläkepäiviä hän ei ole vielä päässytkään viettämään. Myös vaimo käy vielä töissä. 40- vuotishääpäivän Korvenojan pariskunta vietti Rhodoksella leväten ja rentoutuen.

Perhe on Korvenojalle tärkeä voimavara. Kolmesta aikuisesta lapsesta poika sekä vanhin tyttäristä ovat molemmat kädentaitajia ja matemaattisesti lahjakkaita. Ehkäpä taito on siirtynyt myös osaan kahdeksasta lapsenlapsesta.

 

Teksti: Päivi Hujakka

Kuvat: Elina Kuismin


Ellin toimitus -arkisto

2015-11-09: Sijoitettu lapsi tarvitsee hyväksyntää ja yksilöllistä tukea
2015-03-16: Auringonpimennys tulee - olemme valmiina!
2013-12-29: Suuria eläimiä ja pieniä ihmisiä (+video)
2013-09-16: eLehti tähtää lukukokemukseen
2013-05-31: ”Pysäytä juopotteleva nuori!”
2013-04-19: Yksinyrittäjä ei sairasta, eikä lomaile
2013-06-21: Käy käsiksi aivoihin
2012-11-28: Myrskyn tekijät
2012-11-12: Luovasti muovista
2012-07-02: Yksilön vastuuta ja yhteistyön voimaa
2012-05-29: Hannele Ikäheimo laittaa tiedon kiertämään
2012-04-12: Hyvän elämän jäljillä
2012-02-06: Early Learning tuottaa juttuja kiinnostavista henkilöistä
2011-11-30: Minä olen - sinä olet - hän olee vai onko?

 Ostoslista

ELLI Early Learning Oy, Myymälä avoinna ma-pe 9-17, Kalasataman metroaseman vieressä, Työpajankatu 10 C, 3. kerros, 00580 Helsinki
puh. 09 701 2011, sähköpostiosoite elli@earlylearning.fi
Viimeksi päivitetty 2020-06-26 15:46:16  

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Lue lisää