ELLI Early Learning -verkkokauppa > Uutiset - Ellin toimitus | Kirjaudu sisään

Ellin toimitus

2015-11-09: Sijoitettu lapsi tarvitsee hyväksyntää ja yksilöllistä tukea
2015-03-16: Auringonpimennys tulee - olemme valmiina!
2013-12-29: Suuria eläimiä ja pieniä ihmisiä (+video)

Hyvän elämän jäljillä


 

Minna Lappalainen päätti hypätä pois oravanpyörästä ja ottaa ohjat omiin käsiinsä. Hän  jättäytyi rohkeasti päivätyöstään ja perusti oman yrityksen.

Nyt hänellä on monipuolinen ja kiinnostava työ. Minna kirjoittaa ja säveltää lastenlauluja, tekee musiikkiaiheisia opetusmateriaaleja ja kouluttaa päiväkotien henkilökuntaa musiikissa. Työ ei kuitenkaan elämässä ole kaikki kaikessa, vaan tärkeintä on  perheen hyvinvointi.

Minna

 

Musiikin tekeminen oli aikaisemmin vain harrastus Minnalle. Hän valmistui ensin ekonomiksi, jonka jälkeen hän työskenteli muun muassa markkinointi- ja esimiestehtävissä IT-alan yrityksissä. Lasten saamisen ja vanhempainvapaan jälkeen hän irtisanoutui päivätyöstään ja ryhtyi luovan alan yrittäjäksi.

Toki Minnalla oli jo ennen musiikkialan yrittäjäksi ryhtymistä vahva musiikkitausta. Hän soitti lapsena ja nuorena selloa ja pianoa Itä-Hgin musiikkiopistossa ja Sibelius-akatemiassa, kuitenkin aiemmin vain harrastuksen vuoksi. Musiikkiharrastus on jatkunut sittemmin läpi koko aikuisiän.

Omat siivet kantavat!

Lasten saaminen vaikutti Minnan päätökseen ryhtyä yrittäjäksi. Pienten hyvinvointi tuli luonnolliseti hänelle tärkeäksi, ja lastenmusiikki alkoi pyöriä päässä lapsille laulamisen myötä. ”Toki se myös oli tärkeä tunne, että uskoi omien siipiensä kantavan yrittäjänä”, hän kertoo.

Minna voitti ”Traktorilaululla” vuonna 2008 ”Vuoden uusi lastenlaulu” -palkinnon, minkä jälkeen YLE kiinnostui hänen projekteistaan. Täältä voit kuunnella voitokkaan Traktorilaulun, oikelta nimeltään ”Voi kunpa voisin olla”:

http://www.laulau.fi/files/testilaukku.kotisivukone.com/voi_kunpa_voisin_olla.mp3

Tekemisen iloa

Minna on todella tyytyväinen luovasta työstään musiikin ja lasten parissa. ”Jokainen päivä on erilainen! Nyt on paljon projekteja meneillään: levytän uusia lauluja sekä teen pelejä ja muita musiikkituotteita. Minulla on myös pieni verkkokauppa”, Minna kertoo työpäiviensä kulusta.

Yrittäjän pitää myös myydä omaa osaamistaan – sitä Minna kyllä ehtii tehdä vähemmän kuin pitäisi. Verkkokauppa puolestaan työllistää pienyrittäjää esimerkiksi siten, että päivän päätteeksi paketoidaan postipaketteja asiakkaille. 

Raha ei ole päämäärä

Minna kertoo, että bisnes-maailmassa hän ei pystynyt täysimääräisesti käyttämään omaa osaamistaan. Hän tykkää tehdä asiat huolella ja viimeistellysti, ja riittämättömyyden tunne vaivasi entisessä työssä liikaa. Hän halusi päästä tilanteen herraksi. ”Se mitä tehdään, pitää tehdä hyvin”, hän toteaa.

Yrittäjänä toimimisen tarkoitus ei ole rikastua, vaan elää hyvää elämää lasten ehdoilla. ”Koen tekeväni nyt tärkeää työtä”, hän toteaa.

Hidas elämä on hyvää elämää

Minna ei tunnusta tietoisesti noudattavansa nyt niin muodikasta downshiftaamista, mutta sanoo, että hidas elämä on hyvää elämää.

”Lasten ja aikuisten yhteinen hetki on tärkeä, pitää oppia pysähtymään kuuntelemaan lapsen tarinaa. Lapsista huolehtiminen ja perheelle omistautuminen on tärkeämpää kuin liike-elämän arvot. Arvostan arjen hyvää kulkua, vaikka onhan myös oman yrityksen pyörittäminen tasapainottelua työn ja perheen välillä”, Minna kertoo arvoistaan.

Kaikki oppivat

Musiikilla on erityisen voimauttava vaikutus lapseen. Musiikki ja laulaminen tarjoavat motorista ja kielellistä kehitystä, ja niillä on Minnan mukaan suuri vaikutus lapsen oppimiseen.

Minna kertoo käyttämästään metodista: ”Laulun ja kuvan yhteenliittäminen on monella tapaa kiehtovaa. Se auttaa myös maahanmuuttajien lapsia, jotka eivät vielä osaa suomea - kuvallinen tuki auttaa tällöin oppimisessa.” Minna toteaakin: ”Kaikki oppivat”.

Minnan tekemiä piirrettyjä lauluja voi katsoa ja kuunnella Ylen Pikkukakkosen sivuilta tästä osoitteesta: http://yle.fi/pikkukakkonen/#piirranlaulellen

Laulava kynä

Jo aiemmin ilmestynyt Laululaukku, Minnan ensimmäinen lastenlevy, saa pian seuraa uudesta levystä nimeltä Laulava kynä. Siihen tulee noin 18 lastenlaulua, ja se ilmestyy syksyn alussa. Laulaessa syntyy piirrettyjä hahmoja ja niissä iloitellaan kynällä musiikin innoittamana. Materiaaliin liittyy myös kuva- ja piirtelykirja.

Uutta levyä odotellessa voi kuunnella Minnan tekemiä lastenlauluja täällä: http://www.laulau.fi

 

Teksti ja kuvat: Pipsa Salminen 

Ellin toimitus -arkisto

2015-11-09: Sijoitettu lapsi tarvitsee hyväksyntää ja yksilöllistä tukea
2015-03-16: Auringonpimennys tulee - olemme valmiina!
2013-12-29: Suuria eläimiä ja pieniä ihmisiä (+video)
2013-09-16: eLehti tähtää lukukokemukseen
2013-05-31: ”Pysäytä juopotteleva nuori!”
2013-04-19: Yksinyrittäjä ei sairasta, eikä lomaile
2013-06-21: Käy käsiksi aivoihin
2012-11-28: Myrskyn tekijät
2012-11-12: Luovasti muovista
2012-07-02: Yksilön vastuuta ja yhteistyön voimaa
2012-05-29: Hannele Ikäheimo laittaa tiedon kiertämään
2012-04-12: Hyvän elämän jäljillä
2012-02-06: Early Learning tuottaa juttuja kiinnostavista henkilöistä
2011-11-30: Minä olen - sinä olet - hän olee vai onko?

 Ostoslista

ELLI Early Learning Oy, Myymälä avoinna ma-pe 9-17, Kalasataman metroaseman vieressä, Työpajankatu 10 C, 3. kerros, 00580 Helsinki
puh. 09 701 2011, sähköpostiosoite elli@earlylearning.fi
Viimeksi päivitetty 2020-06-26 15:46:16  

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Lue lisää