ELLI Early Learning -verkkokauppa > Matematiikkaa 2b kuva-arkit | Kirjaudu sisään

Matematiikkaa 2b kuva-arkit

ovat opetusmenetelmästä riippumaton suuri materiaalipaketti (A4, 54 kpl) kertolaskun- ja ajankäsitteiden havainnoimiseen.

Kertolaskukuvissa (A4, 32 valokuvaa) kuva-aiheet on ryhmitelty yhtä suuriin ryhmiin. Kuvat voi lukea yhtä suurten lukujen yhteenlaskuina, kertolaskuina tai vaikka sisältö- tai ositusjakolaskuina. Lukemalla samasta kuvasta useita eri merkityksiä oppilas saa harjoitusta lukujen välisistä sekä laskutoimitusten välisistä yhteyksistä. Kuviin voi yhdistää em. laskut matematiikan kielellä kirjoitettuina lappuina. Kuvan sisältämä tarina on aina erilainen sen mukaan, mikä lasku siihen yhdistetään. Kuvia voi käyttää myös virikkeenä, josta oppilas itse laatii sanallisen tehtävän. Kuvat sopivat myös lukualueen laajentamiseen ja lukujonotaitojen harjoitteluun, jossa treenataan askeltamista eli ryhmittäin laskemista. Osa kuvista sopii myös kertolaskun ositteluominaisuuden pohjustamiseen ja sen aktiiviseen havainnointiin 3. luokalla.

Helminauhakuvat (2-6 -helmen helminauha kortit, joista jokaista 5 sinistä ja 5 punaista sekä lukujonokortit) sopivat lukujen monikertojen ja kertotaulun harjoittelun lisäksi erinomaisen hyvin jaollisuuden tutkimiseen. Rakentamalla sini-punahelminauhaa oppilas voi helposti havaita miten 12:sta helmen pituiseen nauhaan tarvitaan kuusi kahden helmen, kolme neljän helmen tai neljä kolmen helmen ryhmää. Lukujonolla askeltamisen voi merkitä näkyviin mukana olevien lukukorttien avulla. Välineillä tehty työskentely yhdistyy korkeampaa abstraktiotasoa tavoittelevaan kuvamuotoon.

Aamusta iltaan -kuvasarja (A4, 8 kuvaa + kellonaikaan liittyvät sanakortit) strukturoi vuorokauden rakennetta. Luokassa olevan kellon ympärille kiinnitettävät ”tasan”, ”yli”, ”puoli” ja ”vaille” korteista oppilas voi kerrata yhtä niistä monista kellonajan ilmaisemisen muodoista. Vuorokauden aikojen hahmottaminen ja eri tavoin merkittyjen kellonaikojen yhdistäminen on pitkä Abstraktion tien, jonka haltuun ottamiseksi oppilas tarvitsee paljon omakohtaisia kokemuksia ja niiden kielellistä jäsentämistä.

www.varganemenyi.fi

Hakusanat: Varga-Neményi -tuotteet VaNe

Kumppanituote - ei alennettava.

Matematiikkaa 2b kuva-arkit
 Matematiikkaa 2b kuva-arkit

Hinta: 43.28 € (alv 24%)
Hinta: 34.90 € (alv 0%)
Tuotekoodi: 600208
Koko: 1 kpl
Varastossa: 27

 

Arvostele tämä tuote

 Ostoslista

ELLI Early Learning Oy, Myymälä avoinna ma-pe 9-17, Kalasataman metroaseman vieressä, Työpajankatu 10 C, 3. kerros, 00580 Helsinki
puh. 09 701 2011, sähköpostiosoite elli@earlylearning.fi
Viimeksi päivitetty 2020-06-26 15:46:16  

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Lue lisää